Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Pieczony pstrąg z grzybami 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ryby są częstym bywalcem na moim stole...

Pieczony pstrąg z grzybami 2

Składniki:

Pieczony pstrąg z grzybami 2

 

  • 1 pstrąg (ok.350g)
  • 100 g podgrzybków
  • 100 g cebuli
  • 5 g czosnku
  • 1/4 pęczka świeżej pietruszki
  • 1/4 pęczka koperku
  • 60 g masla
  • 20 g masla klarowanego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pieczony pstrąg z grzybami 2
Z pstrąga wyciąć skrzela, umyć go i osuszyć. Masło wymieszać z solą, pieprzem, posiekaną pietruszką i posiekanym koperkiem. Pastę z masła wlożyć do środka pstrąga. Grzyby umyć i osuszyć pokroić w paski. Cebulę obrać i drobno posiekać. Grzyby i cebulę usmażyć na maśle. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać też troszkę pietruszki i koperku (posiekane zioła) Naciąć rybę i dodać do środka grzyby z patelni. Pstrąga położyć na blasze i wlożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180st.C. Piecz ok.20minut. Podawać frytkami i surówką.

Tagi:

pstrąg