slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 811]

Pieczony schab na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną domową wędlinę. Zrobienie jej jest bardzo proste, potem wystarczy tylko upiec. Polecam.

Pieczony schab na kanapki

Składniki:

Pieczony schab na kanapki

 

Sposób przygotowania:

Pieczony schab na kanapki
Mięso myjemy i nacieramy przyprawami. Następnie wkładamy do rękawa do pieczenia, zawiązujemy i wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny. 

Następnie wkładamy mięso do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę w rękawie. 

Potem przecinamy rękaw i pieczemy schab jeszcze przez 20 minut. Studzimy schab i kroimy już zimny na kanapki.

Tagi:

wędlina schab