iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pieczony śledz z dipem szpinakowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pieczony śledź z dipem szpinakowym

Pieczony śledz z dipem szpinakowym

Składniki:

Pieczony śledz z dipem szpinakowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczony śledz z dipem szpinakowym
Śledzie myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Solimy solą morską i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 15 min , zależy od wielkości śledzia. Robimy dip. Szpinak myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Świeżą bazylię myjemy i też kroimy w paseczki. Dolewamy dobrej jakości olej rzepakowy. Solimy dodajemy pokrojoną papryczkę chilli i mieszamy. Upieczone śledzie podajemy z dipem.