Sposób przygotowania:
Pieczony udziec jagnięcy puree z grochu
Rozmaryn, natkę, posiekaną miętę i czosnek mieszamy z oliwą z oliwek. Jagnięcinę mieszamy pieprzem i solą potem mieszanką ziołową i znowu pieprzem i solą. Udziec co 4 cm obwiązujemy nicią kuchenną, Mięso kładziemy na blachę i w temperaturze 150 stopni pieczemy przez godzinę i 15 minut. Upieczone mięso odstawiamy na kwadrans potem usuwamy nić i jagnięcinę kroimy w 2 centymetrowe plastry.
Gotujemy ziemniaki groch i marchewkę dodając kostkę do ziemniaków. Ugotowane i miękkie warzywa przecieramy przez praskę do ziemniaków i wyciskamy czosnek. Dodajemy majeranek i do smaku doprawiamy masłem.
Gotujemy ziemniaki groch i marchewkę dodając kostkę do ziemniaków. Ugotowane i miękkie warzywa przecieramy przez praskę do ziemniaków i wyciskamy czosnek. Dodajemy majeranek i do smaku doprawiamy masłem.