Sposób przygotowania:
Pierniczki świąteczne
Mąkę przesiać przez sito. Dodać pozostałe składniki sypkie. Następnie dodać posiekane masło/margarynę (można porcjować np. łyżką). Dodać miód oraz jaja, a następnie długo i wytrwale zagniatać ciasto, aż do uzykania jednolitej bryły.Ciasto w porcjach wałkować na placki o grubości ok. 3 mm i wycinać pierniczki za pomocą foremek.
Piekarnik nagrzać do 180 st.C. Każdą porcję piec 8 min.
Witrażyki:
W pierniku wyciąć otworek. Landrynki pokruszyć w woreczku np. tłuczkiem do mięsa). Otworki zasypać skruszonymi landrynkami (z górką) i piec w 150 st.C przez 12 min.
Powodzenia i smacznego:)
Piekarnik nagrzać do 180 st.C. Każdą porcję piec 8 min.
Witrażyki:
W pierniku wyciąć otworek. Landrynki pokruszyć w woreczku np. tłuczkiem do mięsa). Otworki zasypać skruszonymi landrynkami (z górką) i piec w 150 st.C przez 12 min.
Powodzenia i smacznego:)