Sposób przygotowania:
Pierniczki w czekoladzie
Sposób przygotowania: Miód z margaryną roztopić, wymieszać i ostudzić. Sodę rozpuścić w łyżce wody. Do miodu dodać sodę, przyprawę korzenną i jajko, dokładnie wymieszać. Na stolnicy mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, zrobić wgłębienie, połączyć z miodem. Ciasto zagnieść, zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce ok. 1 godz. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, foremkami lub nożem wycinać wzory i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach 2 – 3 cm. Piec ok. 10 - 15 minut na złoty kolor. Piekarnik gazowy: temp. 180º C (powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 180º C (powinien być podgrzany) Upieczone pierniczki wystudzić. Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pierniki dekorować polewą i listkami.
msewka
Sarenka
Persik