Sposób przygotowania:
Piernik dla leniwych
Jajka wbijamy do miski wsypujemy cukier i miksujemy prawie do białości, następnie wlewamy mleko,mieszamy.w drugiej misce mieszamy produkty suche:mąkę, proszek do pieczenia, sodę,przyprawę do piernika oraz kakao, zmniejszając obroty miksera wsypujemy po łyżce suchej mieszanki, aż do skończenia składników,dodajemy miód oraz wlewamy cienkim strumieniem olej,delikatnie miksujemy do połączenia. Tak przygotowane ciasto wylewamy do wyłożonej pergaminem blaszki, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180*c pieczemy około 45 minut.Studzimy przy uchylonych drzwiczkach.Całkiem zimny piernik kroimy wzdłuż na dwie równe części, przekładamy cienką warstwą dżemu,dekorujemy polewą czekoladową i złotym krokantem.
anemon
2milutka
Dokładnie;)