Sposób przygotowania:
Piernik - dozwolone od lat 18.
Jajka ubić dodając po łyżce cukier,miód czekoladę i olej.Do tego dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, solą , przyprawą korzenną.Dodać koniak ,wymieszać.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej mąką formy w kształcie serca, pies 1,5 godz. w 180*C
Mleko zagotować, żółtka i cukierutrzeć na puszystą masę dokladnie wymieszać z mąką i czekoladą a potem cały czas mieszając bardzo powoli dolewać gorące mleko.
Masę podgrzewać ciągle mieszając,aż się zagotuje. Zestawić z ognia , wystudzić.Śmietankę ubić na sztywno io delikatnie połączyć z ostudzonym kremem. Na koniec dodać wiśniówkę.
Zimne ciasto przekroić na pół, przełożyć kremem, pozostałą częścią posmarować wierzch i boki, wyrównać.Posypać wiórkami, udekorować galaretkami.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej mąką formy w kształcie serca, pies 1,5 godz. w 180*C
Mleko zagotować, żółtka i cukierutrzeć na puszystą masę dokladnie wymieszać z mąką i czekoladą a potem cały czas mieszając bardzo powoli dolewać gorące mleko.
Masę podgrzewać ciągle mieszając,aż się zagotuje. Zestawić z ognia , wystudzić.Śmietankę ubić na sztywno io delikatnie połączyć z ostudzonym kremem. Na koniec dodać wiśniówkę.
Zimne ciasto przekroić na pół, przełożyć kremem, pozostałą częścią posmarować wierzch i boki, wyrównać.Posypać wiórkami, udekorować galaretkami.
msewka
luna