Sposób przygotowania:
Piernik na piwie z owocami kandyzowanymi
Masło ucieramy z cukrem pudrem następnie dodajemy pojedynczo żółtka jaj a potem kolejno dodajemy :miód,piwo,mąkę,sodę,przyprawę do pierników,cynamon,imbir,owoce wszystkie,migdały i wymieszać.
Następnie ubić białka z odrobiną soli i wymieszać z wcześniej zrobionym ciastem lecz delikatnie łyżką. I wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temp. 180sto. na 60min. Przy czym po włożeniu i odczekaniu około 5min zmniejszamy temp na 150sto. i pieczemy 30min.
Następnie ubić białka z odrobiną soli i wymieszać z wcześniej zrobionym ciastem lecz delikatnie łyżką. I wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temp. 180sto. na 60min. Przy czym po włożeniu i odczekaniu około 5min zmniejszamy temp na 150sto. i pieczemy 30min.