Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Piernik przekładany

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pamiętajcie że trzeba go upiec tydzień wcześniej ale naprawdę warto.

Piernik przekładany

Składniki:

Piernik przekładany

 

 

Sposób przygotowania:

Piernik przekładany
Ciasto;Jajka ubić z cukrem na puch.Miód zagotować z przyprawami.Mąkę przesiać zrobić dołek,wlać miód i mieszać nożem aż przestygnie,dodać ubite z cukrem jajka i cytrynową skórkę i wymieszać nożem,wsypać sodę i szybko zagnieść ciasto.Przełożyć je do foremki keksowej i odstawić na 24godz.Po czym piec ok 1godz.w 180"C.Odstawić na jeden tydzień.Gdy skruszeje przekroić go na pół i przełożyć masą. Masa;Zagotować miód z pokrojonymi bakaliami i na małym ogniu usmażyć na złoty kolor,dodać konfiturę,wymieszać,chwilę razem smażyć,wystudzić.Przełożyć masą piernik,a wierzch polać polewą czekoladową.