Sposób przygotowania:
Piernik przekładany
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ciasto: 1)Białka ubić z cukrem. 2)Żułtka ubić z mlekiem i dodawać pokolei wszystkei składniki do uzyskania gęstej masy. 3)Nastębnie dodać ubite wcześniej z cukrem białka i delikatnie wymieszać. 4)Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem blaszki o wymiarach 24x41cm. 5)Piec ok. 60 min w tem. 200 Stopni. Masa: 1)szklankę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozpuścić mąkę i i wlać do gotującej się wody. 2)Margarynę utrzeć z wystudzoną masą budyniową. Przygotowanie: 1)Ostudzone ciasto przekroić w zdłuż. 2)Na jeden płat ciasta wyłożyć 3/4 masy. Przykryć 2 częścia ciasta. 3)Na wierzchu rozsmarować pozostałą część masy i posypać posiekanymi orzechami.