Klaudia_w171

Klaudia_w171

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Piernik przekładany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto jest naprawde pyszne.

Piernik przekładany

Składniki:

Piernik przekładany

 

  • CIASTO:

 

  • 3 1/2 szkl. mąki
  • 1 szkl. mleka
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. oleju
  • 3 jajka
  • 250g. powideł
  • 25g. przyprawy do piernika
  • 1 1/2 łyżki sody
  • 1 1/2 łyżki proszku do pieczenia
  • do ładniejszego wyglądu ciasta można dodać 1 ł. kakao

 

  • MASA:
  • 250g. margaryny
  • 2 szkl. mleka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 op. cukru waniliowego
  • 2 łyżki mąki przennej

 

 

Sposób przygotowania:

Piernik przekładany
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ciasto: 1)Białka ubić z cukrem. 2)Żułtka ubić z mlekiem i dodawać pokolei wszystkei składniki do uzyskania gęstej masy. 3)Nastębnie dodać ubite wcześniej z cukrem białka i delikatnie wymieszać. 4)Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem blaszki o wymiarach 24x41cm. 5)Piec ok. 60 min w tem. 200 Stopni. Masa: 1)szklankę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozpuścić mąkę i i wlać do gotującej się wody. 2)Margarynę utrzeć z wystudzoną masą budyniową. Przygotowanie: 1)Ostudzone ciasto przekroić w zdłuż. 2)Na jeden płat ciasta wyłożyć 3/4 masy. Przykryć 2 częścia ciasta. 3)Na wierzchu rozsmarować pozostałą część masy i posypać posiekanymi orzechami.