Sposób przygotowania:
Piernik przekładany kremem czekoladowym
Masło lub margarynę utrzeć na puch z cukrem i żółtkami.
Dodać dżem,kakao i cynamon,a także-małymi porcjami -mąkę,
przesianą i wymieszaną z sodą,mleko oraz ubitą na sztywno pianę
z białek.Upiec w średnio gorącym piekarniku,sprawdzić patyczkiem,czy ciasto jest gotowe.
Na krem utrzeć masło z cukrem pudrem i żółtkiem.Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu.Do gorącego włożyć
czekoladę,aby się rozpuściła.Gdy budyń czekoladowy ostygnie,
kłaść go po łyżeczce do masy maślanej i nadal ucierać.
Na koniec dodać alkochol.
Piernik przekroić na pół,przełożyć kremem.Resztą kremu
posmarować wierzch ciasta.Placek udekorować wiórkami kokosowymi.Schłodzić go w lodówce.
Dodać dżem,kakao i cynamon,a także-małymi porcjami -mąkę,
przesianą i wymieszaną z sodą,mleko oraz ubitą na sztywno pianę
z białek.Upiec w średnio gorącym piekarniku,sprawdzić patyczkiem,czy ciasto jest gotowe.
Na krem utrzeć masło z cukrem pudrem i żółtkiem.Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu.Do gorącego włożyć
czekoladę,aby się rozpuściła.Gdy budyń czekoladowy ostygnie,
kłaść go po łyżeczce do masy maślanej i nadal ucierać.
Na koniec dodać alkochol.
Piernik przekroić na pół,przełożyć kremem.Resztą kremu
posmarować wierzch ciasta.Placek udekorować wiórkami kokosowymi.Schłodzić go w lodówce.