Sposób przygotowania:
Piernik przekladany marmolada i kremem
W rondelku gotujemy do rozpuszczenia sie i polaczenia skladnikow: wode, cukier, kakao, przyprawe do piernika, kostke masla i miod. Studzimy. Gdy wystygnie, dodajemy zoltka i make z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Z bialek ubijamy piane i dodajemy, delikatnie mieszamy. Ciasto wlewamy do keksowki i pieczemy 40 min. w 180 stopniach Celcjusza. Robimy krem: gotujemy szklanke mleka z iloscia cukru podana na opakowaniu budyniu, proszek budyniowy rozrabiamy w polowie szklanki mleka i dodajemy do gotujacego sie mleka. Mieszamy, studzimy. Kroimy 3-4 polowki brzoskin na drobne kawalki. Miksujemy polowke kostki masla na gladko, dodajemy porcjami budyn i miksujemy na jednolita mase.Upieczony i wystudzony piernik przekrawamy pionowo na trzy czesci. W miejscu pierwszego przeciecia smarujemy marmolada. W miejscu drugiego przekladamy kremem. Rozpuszczamy tabliczke czekolady w tzw kapieli wodnej, czyli w miseczce nad garnkiem z gotujaca sie woda. Smarujemy wierzch ciasta, posypujemy platkami migdalow. Smacznego ;)