Sposób przygotowania:
Piernik z dżemem
1. Ciasto; żółtka utrzeć z cukrem, dodać resztę składników i wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek.
Piec 30minut w temp. 170 stopni. Przestudzone ciasto przekroić na 3 placki.
2. Na 1 placek galaretkę (do rozrobienia użyć mniej wody). Przykryć plackiem. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szkl.wody.Wyłożyć i przykryć 3 plackiem.Składniki na polewę gotować 5 minut i polać wierzch.
Piec 30minut w temp. 170 stopni. Przestudzone ciasto przekroić na 3 placki.
2. Na 1 placek galaretkę (do rozrobienia użyć mniej wody). Przykryć plackiem. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szkl.wody.Wyłożyć i przykryć 3 plackiem.Składniki na polewę gotować 5 minut i polać wierzch.
msewka
iziona
Zgadzam się z Tobą, choć ja jestem zwolennikiem ciemnych dżemów do piernika