Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Piernik z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny puszysty piernik przekładany marmoladą

Piernik z marmoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piernik z marmoladą

 

Sposób przygotowania:

Piernik z marmoladą
Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać żółtka i nadal ucierać. Następnie dodać miód, mąkę wymieszaną z sodą, kakao,przyprawą do piernika i śmietanę - ubijać do połączenia się składników. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z ciastem. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto , wyrównać powierzchnie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 165 stopni i piec ok 50-60 minut. Wyjąc i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Gdy ciasto ostygnie przekroić na pół, posmarować marmoladą i przykryć ciastem. Czekoladę roztopi dodać 3-4 łyżki mleka posmarować piernik i posypać posiekanymi orzechami.
Piernik z marmoladą
Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę
Piernik z marmoladą
Pod koniec dodać mąkę z przyprawami miód i śmietanę
Piernik z marmoladą
Ciasto wymieszać z ubitymi białkami i przelać do formy
Piernik z marmoladą
Ciasto przekroić na pół posmarować marmoladą polać polewą i posypać orzechami