Sposób przygotowania:
Piernik z włoskimi orzechami
Na początku w misce mąkę pszenną wymieszać z cynamonem, sodą i kakao. Następnie dodać cukier, mleko, olej i jajka. Dokładnie wymieszać. Podczas mieszania dodać dżem porzeczkowy i posiekane drobno orzechy. Składniki dokładnie połączyć.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto około 60 minut. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.
Zimny piernik można polać grubą warstwą czekoladowej polewy lub polukrować go. Smacznego.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto około 60 minut. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.
Zimny piernik można polać grubą warstwą czekoladowej polewy lub polukrować go. Smacznego.