Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Piernikowa choinka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Choinka z piernika z marmoladą pomarańczową efektowna i w pełni jadalna dekoracja na Świąteczny stół.

Piernikowa choinka

Składniki:

Piernikowa choinka

 

 

Sposób przygotowania:

Piernikowa choinka
Masło rozpuść z miodem i przyprawami, mąkę wymieszaj z cukrem i sodą, wbij jajko i dodaj ostudzoną masę miodową. Z zagniecionego ciasta wycinaj gwiazdki w sześciu różnych rozmiarach, na środku każdej gwiazdki zrób dziurkę, ciastka piecz 15min w 160stop. Upieczone ciastka nawlekaj na patyczek do szaszłyków zaczynając od największych i na środku każdego umieść porcję marmolady, gotową choinkę odstaw na jeden dzień, po tym czasie możesz ją polać białą czekoladą i dekorować.