Sposób przygotowania:
Piernikowe choinki
Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać, wymieszać z przyprawami. Do garnka włożyć miód, dodać masło i cukier, podgrzać, rozpuścić, ostudzić.
Połączyć z mąką, dodać jajko, zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odłożyć na 10 minut. Następnie rozwałkować na grubość 5-6 mm.
Wykrawać ciasteczka o różnej wielkości, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piec około 10 minut
Upieczone, zimne pierniczki połączyć za pomocą rozpuszczonej czekolady i ozdobić według uznania.
Połączyć z mąką, dodać jajko, zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odłożyć na 10 minut. Następnie rozwałkować na grubość 5-6 mm.
Wykrawać ciasteczka o różnej wielkości, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piec około 10 minut
Upieczone, zimne pierniczki połączyć za pomocą rozpuszczonej czekolady i ozdobić według uznania.