Sposób przygotowania:
Piernikowe gofryETAP 1
Masło rozpuszczamy i studzimy.
ETAP 2
Mleko przelewamy do miski. Dodajemy do niego mąkę tortową, mąkę migdałową, miód, proszek do pieczenia, jajka, cukier, przestudzony tłuszcz oraz przyprawę do piernika.
ETAP 3
Całość miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta.
ETAP 4
Między czasie rozgrzewamy gofrownicę. Na rozgrzaną wylewamy porcje ciasta piernikowego. Gofry pieczemy do zrumienienia. Gotowe studzimy na kratce.
ETAP 5
Pierniczki rozkruszamy. Pomarańczę kroimy w plasterki. Wyciągamy ziarenka granatu.
KREM: Żółtka miksujemy z cukrem pudrem do białości. Ubite łączymy delikatnie z serkiem mascarpone.
Gotowy krem wykładamy na przestudzone gofry. Całość posypujemy pokruszonymi pierniczkami. Gofry dekorujemy owocami, anyżem, rozmarynem i podajemy.
CORAL
slodkieokruszki
gusia1000