Sposób przygotowania:
Piernikowe markizy
Miód stopić z masłem i cukrem, wystudzić. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawą do piernika, dodać jajka oraz płynny miód, zagnieść gładkie i lśniące ciasto, następnie je schłodzić.Schłodzone ciasto rozwałkować i wyciąć małe kółeczka, ułożyć je na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Piec około 8 minut w temp. 180 st po upieczeniu wystudzić. Wystudzone ciasteczka posmarować marmoladą i sklejać po dwa jak markizy ja zrobiłam część z piernikowym kremem, a część z marmoladą.Białko wcześniej sparzonego i wysuszonego jajka utrzeć z sokiem cytrynowym i cukrem pudrem na gładki i biały lukier, przygotowanym lukrem po wierzchu posmarować ciasteczka i dowolnie ozdobić, następnie zostawić do wyschnięcia lukru.