Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pierogi bezmięsne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do ciasta zamiast wody można dać mleko.

Pierogi bezmięsne

Składniki:

Pierogi bezmięsne

 

  • Ciasto;
  • 3szkl.mąki,
  • 1szkl.wody,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżka masła,
  • sól:
  • Farsz;
  • 20dag.czerwonej papryki,
  • 30dag.twarogu,
  • 10dag.startego żółtego sera,
  • 2ząbki czosnku,
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego,
  • 1 łyżeczka masła,
  • 1 łyżka posiekanego koperku i natki pietruszki,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pierogi bezmięsne
Na patelni rozgrzać masło,wrzucić posiekaną paprykę,czosnek,poddusić do miękkości i wystudzić.Połowę żółtego sera odłożyć,a resztę składników farszu połączyć i wymieszać(jeśli farsz będzie za rzadki dodać tartej bułki). Do mąki dodać jajko,sól i powoli wlewać letnią wodę lub mleko.Wyrobić ciasto,przykryć i odstawić na 30min.Podzielić ciasto na 2 części i każdą cienko (2mm) rozwałkować,wykrawać szklanką krążki i na środek każdego nałożyć farsz i zlepić.Pierogi wrzucić na lekko posolony wrzątek i gotować ok.4min.od wypłynięcia.Podawać polane masłem i posypane odłożonym serem żółtym.