Sposób przygotowania:
Pierogi nadziewane dziczyzną
Części gulaszowe z dzika mielimy w maszynce do mielenia. Ziele angielskie oraz kolendrę ucieramy w moździerzu. Ziołami posypujemy mięso i doprawiamy solą. Surową słoninę pozbawiamy skóry. Kroimy na mniejsze kawałki i albo mielimy w maszynce albo bardzo drobno siekamy. Dodajemy ją do dziczyzny. Doprawiamy jeszcze majerankiem i dokładnie mieszamy. Farsz jest gotowy, zabieramy się za ciasto pierogowe. Na stolnicę przesiewamy mąkę. Robimy wgłębienie i wbijamy jajka. Następnie wyrabiamy ciasto sukcesywnie dolewając wodę. Zgniecione ciasto dzielimy na mniejsze kawałki, które kolejno rozwałkowujemy na cienko. Szklanką odciskamy kółeczka z których będą lepione pierogi. Na środek kółeczka nakładamy farsz. Dokładnie zalepiamy końce formując kształtne pierogi. Pierogi te gotujemy troszkę dłużej około 10 minut we wrzącej osolonej wodzie, aby surowy farsz również się zrobił. Podałem z grzybkami marynowanymi. Smacznego. Z podanej ilości składników wychodzi około 70 pierogów. Ulepione, surowe pierogi można również zamrozić.