Sposób przygotowania:
Pierogi nadziewane jajkami
Z mąki i osolonej, przegotowanej wody zagnieść ciasto. Wyrobić i zostawić na 20-30 minut, by odpoczeło.
Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać. połowę boczku pokroić, dodać do jajek, osolic do smaku i oprószyć pieprzem.
Posiekaną cebulę przesmażyć krótko na maśle i dodać do reszty nadzienia. Wymieszać.
Zrobić pierogi, ugotować w osolonej wodzie. Resztę boczku pokroić, lekko przesmażyć i polać nim pierogi.
Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać. połowę boczku pokroić, dodać do jajek, osolic do smaku i oprószyć pieprzem.
Posiekaną cebulę przesmażyć krótko na maśle i dodać do reszty nadzienia. Wymieszać.
Zrobić pierogi, ugotować w osolonej wodzie. Resztę boczku pokroić, lekko przesmażyć i polać nim pierogi.