jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Pierogi nadziewane jajkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pierogi nadziewane jajkami polecane na obiad

Pierogi nadziewane jajkami

Składniki:

Pierogi nadziewane jajkami

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi nadziewane jajkami
Z mąki i osolonej, przegotowanej wody zagnieść ciasto. Wyrobić i zostawić na 20-30 minut, by odpoczeło.
Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać. połowę boczku pokroić, dodać do jajek, osolic do smaku i oprószyć pieprzem.
Posiekaną cebulę przesmażyć krótko na maśle i dodać do reszty nadzienia. Wymieszać.
Zrobić pierogi, ugotować w osolonej wodzie. Resztę boczku pokroić, lekko przesmażyć i polać nim pierogi.