Sposób przygotowania:
Pierogi prawie ruskie
Do mąki dodajemy ciepłe mleko z szczyptę soli i bardzo dokładnie wyrabiamy. Przykryte ściereczką pozostawiamy do wystygnięcia. Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy bryndzę i biały ser, majeranek, czosnek i pieprz Farsz przyprawiamy na ostro i dokładnie łączymy składnikiNa stolnicy wałkujemy niezbyt cienko ciasto Szklanką wykrawam kółka, nakładamy farsz i bardzo starannie zlepiamy brzegi. Gotujemy przez 8-9minut od wypłynięcia w osolonej wodzie Podajemy polane masłem i zrumienioną cebulką
Ela Dz
reanja
edytaha
reanja
http://forum.gotujmy.pl/grzybki-tybetanskie-z-serii-wiemy-co-jemy,watek,271110h0.html#post_271110
z nadwyżek kefiru robię ser biały i takim zwykłym można go zastąpić:)
edytaha
Dzieki za informacje :)
Grzybek wygląda jak gąbeczka :)
reanja