reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Pierogi prawie ruskie

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

albo prawie po góralsku- ulubione mojego M.:)

Pierogi prawie ruskie

Składniki:

Pierogi prawie ruskie

 

 

  • Farsz:

 

 

  • 125 g bryndzy

 

 

  • 1/2 cebuli

 

  • płaska łyżeczka suszonego czosnku

 

  • majeranek- dużo

 

Sposób przygotowania:

Pierogi prawie ruskie
Do mąki dodajemy ciepłe mleko z szczyptę soli i bardzo dokładnie wyrabiamy. Przykryte ściereczką pozostawiamy do wystygnięcia. Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy bryndzę i biały ser, majeranek, czosnek i pieprz Farsz przyprawiamy na ostro i dokładnie łączymy składnikiNa stolnicy wałkujemy niezbyt cienko ciasto Szklanką wykrawam kółka, nakładamy farsz i bardzo starannie zlepiamy brzegi. Gotujemy przez 8-9minut od wypłynięcia w osolonej wodzie Podajemy polane masłem i zrumienioną cebulką