rozwodka01

rozwodka01

Szef Kuchni
[Przepisów: 105]

Pierogi ruskie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzići obrać, zmielić razem z serem.

Pierogi ruskie

Składniki:

Pierogi ruskie

 

Sposób przygotowania:

Pierogi ruskie
Cebulę obrać, drobno pokroić , podsmażyć na maśle, dodać do zmielonej masy, wymieszać, posolić i popieprzyć. Gdy masz jest za sucha, dodać trochę mleka lub śmietany. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać rozbite jajko, wodę, zagnieść ciasto i dobrze wyrobić. Rozwałkować część, resztę przykryć szmatką. Szklanką lub foremką wykrawać pierogi, na każdy kłaść nadzienie i złączyć brzegi. Resztę ciasta zagnieść ponownie i postępować tak, aż się skończy. Ulepione pierogi wrzucać na osolony wrzątek, zamieszać, gdy wypłyną na powierzchnię, gotować kilka minut, wyciągać łyżką cedzakową. Podawać polane stopioną słoniną ze śmietaną.