Sposób przygotowania:
pierogi ruskie
Zrobić nadzienie. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę razem z serem. Cebulę podsmażyć na tłuszczu dodać do sera i ziemniaków. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Przygotować ciasto na pierogi a następnie po rozwałkowaniu wykrajać z niego krążki na pierogi. ciasto nadziewać powstałą masą i gotować w lekko osolonej wodzie.
kate1980
Henia
elzbieta8960
Henia
Elu, ja też dodaję 1 jajko, ale ciasto na podobną ilość farszu z 70 dag mąki.I oczywiście dobrze ciepłą wodę.
elzbieta8960
Ja dodaje jeszcze troche tluszczu (maslo lub olej) do cista aby bylo miekkie i lekko sie kleilo...pozdrawiam Heniu.
kate1980
elzbieta8960
Kate tu nie chodzi o to ze,, ktos kto choc raz robil pierogi bedzie wiedzial '' chodzi o to ze ktos kto nie robil ma miec jasno i przejzyscie napisany przepis aby wlasnie sam pierwszy raz zrobil a z tego opisu poczatkujacy w kuchni pierozkow nie zrobi dobrze albo wogole.I jeszcze jedno zdjacie naprawde nie zacheca do zrobienia pierogow ja sama sie przygladalam dlugo zanim dojrzalam w tym czyms ,,pierozki,,jesli mozesz zmien zdjecie.To tylko dobra rada nie bierz tego za krytyke.Pozdrawiam.