Sposób przygotowania:
Pierogi ruskie
Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać, przepuścić przez maszynkę wraz z serem. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, zeszklić na tłuszczu, doprawić solą i pieprzem. Z mąki, jaja i wody zagnieść ciasto na pierogi. Nadziewać przygotowanym ziemniaczanym farszem i gotować w dużej ilości osolonej wody. Wyjmować łyżką cedzakową, polać tłuszczem. Do pierogów podać śmietanę.
Gość
Gość
Rozumiesz co napisałem i ja się z Tobą zgadzam.
Gość
Gość
sandra200
karolcia220
darek112
Gość
amandka234
Marzena.M.Siek
karita
Henia
Babciagramolka
hoffija44
A te na zdjęciu aż się śmieją :)))
Gość
Kucharz praktyk amator:) Uczeń dr.Russaka!
Evi
Nie wiem z kąd pochodzisz Tadeuszu ale rownież w naszym domu (Małopolska) pierogi ruskie robilo sie z sera który był tak kwaśny że do niczego więcej sie nie nadawal .A jeśli był za słodki dodawało sie brynzy. Do tego przymusowo pieprz i ostra papryka.Czyli kwaśno, ostre. Do tej pory lubię takie wlaśnie pierogi a nie mając mozliwości zakupu białego sera używam fety greckiej aby moje pierogi przypominaly nasze domowe.
hoffija44
Tadeuszu za ten wywód proszę Cię - zechciej dołączyć do moich znajomych.Pozdrawiam !
hoffija44
hoffija44
Zajrzałam tu i drugi raz dałam pięć punktów , bo Rodzina mnie zmusiła!:D :D :D
otylia
Paweł Ilnicki