truskawka77

truskawka77

Kucharz
[Przepisów: 23]

Pierogi wiedeńskie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Doskonale smakują na ciepło i zimno.polecam!:)

Pierogi wiedeńskie

Składniki:

Pierogi wiedeńskie

 

  • Rozczyn:

 

 

 

  • Ciasto:

 

 

  • Farsz:

 

Sposób przygotowania:

Pierogi wiedeńskie
Robimy rozczyn i odstawiamy na 10 minut.Mąkę,jajka i sól zagniatamy i dodajemy rozczyn.Zagniatamy i zostawiamy do wyrośnięcia na 15 minut.Rozwałkowujemy i wykrawamy kółka.Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę , podsmażamy i doprawiamy.Gdy farsz ostygnie nakładamy na kółka z ciasta i kleimy pierogi.Odstawiamy do wyrośnięcia po czym smażymy jak pączki na złoto z obu stron.Podajemy na ciepło.Doskonale smakują również na zimno.