kgoszcz

kgoszcz

Starszy Kucharz
[Przepisów: 60]

Pierogi z boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepyszne pierożki z boczniakami

Pierogi z boczniakami

Składniki:

Pierogi z boczniakami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z boczniakami
Ciasto: do mąki dodać gorącej wody i zagnieść ciasto pierogowe. Miskę z ciastem przykryć talerzykiem i pozostawić do wystudzenia.
Nadzienie: Grzyby i cebulę pokroić drobno i usmażyć na oleju. Jak będa usmazone dodać tartą bułkę i surowe jajko, przyprawić do smaku, wymieszać, wystudzić.

Chłodne ciasto cienko rozwałkować. Wrazie potrzeby podsypać mąką (jak sie będzie przyklejac do wałka). Wycinać krążki za pomocą szklanki.
Rozłożyć łyżeczką nadzienie i lepić pierogi. Wrzucić do wrzątku i gotować aż wypłyną. Można podać polane masełkiem albo masełkiem z cebulką.
Pysznie smakuja również podsmażone po ugotowaniu na patelni. (na masełku)