basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Pierogi z farszem z dodatkiem pietruszki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pierogi są bardzo dobre.Pietruszka dodana daje im dobrego smaku i wyglądu.Można je podać z surówką.

Pierogi z farszem z dodatkiem pietruszki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierogi z farszem z dodatkiem pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z farszem z dodatkiem pietruszki
Przygotowanie farszu: ziemniaki gotuję w lekko posolonej wodzie,odsączam,zgniatam w prasce.Pietruszkę kroję drobno.Do ziemniaków zmiażdżonych, dodaję ser, pokrojona pietruszkę, pieprz mielony, jarzynkę, sól według uznania, mieszam. Na stolnice wysypuję mąkę, dodaję żółtka i zalewam gorącym mlekiem, zarabiam ciasto.Jeśli mleka jest za mało, ciasto twarde zwiększam ilość mleka.Ciasto ma być miękkie,dobrze wyrobione.Małymi porcjami wałkuję ciasto, wykrawam szklanką krążki.Na każdy krążek ciasta, nakładam farsz, zlepiam.Pierogi gotuje w lekko posolonej wodzie.Po ugotowaniu, wyjmuję pierogi łyżką cedzakową, polewam przetopionym boczkiem. Życzę smacznego.
Pierogi z farszem z dodatkiem pietruszki
przygotowane składniki farszu na pierogi z dodatkiem pietruszki