Sposób przygotowania:
Pierogi z fasolą i ziemniakami Luny
Z mąki oleju szczypty soli i wrzątku zagnieść plastyczne ciasto pierogowe, przykryć ściereczką i odłożyć.
Fasolę i ziemniaki mielemy w maszynce do mięsa, cebulę drobno posiekać i przyrumienić na tłuszczu na złoty kolor, dodać do nadzienia,dodać jajko, przyprawić solą i pieprzem, i dobrze wymieszać na jednolitą masę.
Ciasto wałkować cienko, wyciąć krążki szklanką i lepić pierogi nakładając po łyżeczce nadzienia. i sklejając brzegi.
Ugotować w osolonym wrzątku, podawać ze skwarkami i cebulką.
Fasolę i ziemniaki mielemy w maszynce do mięsa, cebulę drobno posiekać i przyrumienić na tłuszczu na złoty kolor, dodać do nadzienia,dodać jajko, przyprawić solą i pieprzem, i dobrze wymieszać na jednolitą masę.
Ciasto wałkować cienko, wyciąć krążki szklanką i lepić pierogi nakładając po łyżeczce nadzienia. i sklejając brzegi.
Ugotować w osolonym wrzątku, podawać ze skwarkami i cebulką.