Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Pierogi z kapusta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pierożki z kapusta, ale inny farsz też może być

Pierogi z kapusta

Składniki:

Pierogi z kapusta

 

  • 40 dag mąki
  • 1 szklanki wody
  • 1jajko
  • sól
  • Łyzka oliwy
  • Farsz:
  • 30 dag kapusty kiszonej
  • Pół szklanki suszonych grzybów
  • 1 nieduże cebula
  • Sol, pieprz do smaku
  • 3-4 liście laurowe
  • Oliwa do podsmażenia

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapusta
Mąkę, wodę, jajko i szczypte soli wyrobic na ciasto. Cienko rozwałkować i wykrawać np. szklanką. Grzyby zamoczyc w gorącej wodzie gdy zmiękna drobno je pokroić. Cebulę drobniutko pokroić i podsmażyć. Kapustę gotować aż będzie miękka. Następnie wycisnąć sok, i drobno ją pokroić. Grzyby kapustę i cebulę połączyć i razem podsmażyć z liśćmi laurowymi i doprawić. Przed nałozeniem farszu liscie usunąć.