Sposób przygotowania:
Pierogi z kapustą i grzybami
Kapustę kiszoną gotujemy, odcedzamy i szatkujemy. Pieczarki lub grzyby smażymy razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Całość dodajemy do kapusty, przyprawiamy i dobrze mieszamy.
Z mąki jajka i wody wyrabiamy ciasto i wałkujemy je na płasko. Szklanką wykrawamy kółka i nakładamy łyżeczką farsz i zlepiamy w pierogi. Zrobione pierogi gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju aż do wypłynięcia na wierzch. Po wystygnięciu podsmażamy na patelni. Smacznego:)
Z mąki jajka i wody wyrabiamy ciasto i wałkujemy je na płasko. Szklanką wykrawamy kółka i nakładamy łyżeczką farsz i zlepiamy w pierogi. Zrobione pierogi gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju aż do wypłynięcia na wierzch. Po wystygnięciu podsmażamy na patelni. Smacznego:)
333zula
Sandra S
przysmak
Pyza