glogowscy.nl

glogowscy.nl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Pierogi z kapustą i grzybami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo pyszny pomysł na obiad:)

Pierogi z kapustą i grzybami

Składniki:

Pierogi z kapustą i grzybami

 

  • Ciasto:

 

 

  • Farsz:

 

  • Kapusta kiszona 1kg
  • Pieczarki lub grzyby 1/2kg
  • Cebula
  • Olej
  • Sól, pieprz
  • Maggi

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą i grzybami
Kapustę kiszoną gotujemy, odcedzamy i szatkujemy. Pieczarki lub grzyby smażymy razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Całość dodajemy do kapusty, przyprawiamy i dobrze mieszamy.
Z mąki jajka i wody wyrabiamy ciasto i wałkujemy je na płasko. Szklanką wykrawamy kółka i nakładamy łyżeczką farsz i zlepiamy w pierogi. Zrobione pierogi gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju aż do wypłynięcia na wierzch. Po wystygnięciu podsmażamy na patelni. Smacznego:)