Sposób przygotowania:
Pierogi z kapustą i grzybami
Przygotować farsz: grzyby opłukać, namoczyć na noc, ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły, odcedzić i posiekać. Cebule obrać, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na oleju. Kapustę posiekać, dodać cebule, grzyby z wywarem i dusić ok. 45 min. Odcedzić nadmiar wywaru, ostudzić, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać jajko i wymieszać. Przygotować ciasto: z mąki, jaja, soli i 3 szklanek wody zagnieść miękkie ciasto. Rozwałkować podsypując mąką. Wykrawać szklanką krążki. Na każdy nakładać łyżeczkę farszu. Zlepiać mocno brzegi pierogów. Wrzucać partiami na posolony wrzątek gotować 3 - 5 min. od wypłynięcia na powierzchnie. Podawać polane gorącym olejem ze zrumienioną cebulką.
Gość
Gość
Gość
sandra200
Gość
Gość
(o mące piszę)
:)
efciam1304
Gość
decas
Tu Na pewno chodzi o pól-suchą wodę, wtenczas to wyjdą :) Napewno
albo jeżeli tu chodzi o skórkę do chińskich egroll/springroll to wsam raz.