evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Pierogi z kapustą i grzybkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Super smaczne na kolację wigilijną :-)

Pierogi z kapustą i grzybkami

Składniki:

Pierogi z kapustą i grzybkami

 

  • 1 kg maki
  • 70-80 dag kapusty kiszonej
  • 30dag grzybków lesnych(moga być mrożone prawdziwki,podgrzybki itp.)
  • 1 cebulka
  • 3-4 łyzki oleju
  • ciepła woda (w zależności od potrzeby)
  • sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą i grzybkami
Mąke wysypujemy na stolnice ,robimy dołek dolewamy wody i zagniatamy. Po rozwałkowaniu ciasta na placki wykrawamy małe kółeczka.
Kapustę ugotować,przestudzić posiekać drobno.
Grzybki rozmrozić i też posiekac na drone kawałeczki,nastepnie to samo zrobić z cebulką
Patelnie rozgrzać wrzucic grzybki razem z cebulka i usmazyć.
Następnie wszystkie składniki wymieszać (przyprawić) i układać na wyciete kółeczka
Potem dokładnie zlepić i wrzucać na osoloną wrzącą wode,gotować od czasu wypłynięcia 3-5 min.
Smacznego :)