lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pierogi z kapustą i grzybkami wg lipka02

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pierogi z kapustą i grzybkami

Pierogi z kapustą i grzybkami wg lipka02

Składniki:

Pierogi z kapustą i grzybkami wg lipka02

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą i grzybkami wg lipka02
Posiekaj świeżą kapustę usuwając grube nerwy i gotuj ją przez 10 minut w posolonej wodzie,odcedź.Kiszoną kapustę odciśnij i posiekaj.Cebulę posiekaj,przesmaż na maśle z grzybami pokrojonymi w plasterki.Dwa rodzaje kapusty zalej około szklanką bulionu i duś przez 20 minut,następnie dopraw i wymieszaj z grzybami.Z mąki,wody,jaja i szczypty soli zagnieć ciasto,rozwałkuj,wykrawaj z niego krążki na które kładź porcję farszu i zlepiaj pierogi które ugotuj w osolonej wodzie.