Sposób przygotowania:
Pierogi z kapustą i twarogiem
Mąkę wymieszać z jajkiem, zagnieść ciasto, dodać szczyptę soli i tyle ciepłej wody aby ciasto było elastyczne. Przykryć ścierką. Kapustę oczyścić, poszatkować. Cebulę obrać, umyć, posiekać. Ser rozdrobnić widelcem. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, wrzucić kapustę i cebulę, przesmażyć. Dodać ser, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Ciasto podzielić na części, rozwałkować, wyciąć krążki, na każdy kłaść porcję nadzienia, zlepić. W dużym garnku zagotować wodę, osolić, na wrzątek wkładać pierogi i gotować 5minut, aż wypłyną. Bułkę tartą zrumienić na suchej patelni, dodać resztę masła. Pierogi ułożyć na talerzach, polać bułką z masłem i podawać.