mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Pierogi z kapustą i twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne pierogi z nadzieniem z kapusty i twarogiem

Pierogi z kapustą i twarogiem

Składniki:

Pierogi z kapustą i twarogiem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą i twarogiem
Mąkę wymieszać z jajkiem, zagnieść ciasto, dodać szczyptę soli i tyle ciepłej wody aby ciasto było elastyczne. Przykryć ścierką. Kapustę oczyścić, poszatkować. Cebulę obrać, umyć, posiekać. Ser rozdrobnić widelcem. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, wrzucić kapustę i cebulę, przesmażyć. Dodać ser, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Ciasto podzielić na części, rozwałkować, wyciąć krążki, na każdy kłaść porcję nadzienia, zlepić. W dużym garnku zagotować wodę, osolić, na wrzątek wkładać pierogi i gotować 5minut, aż wypłyną. Bułkę tartą zrumienić na suchej patelni, dodać resztę masła. Pierogi ułożyć na talerzach, polać bułką z masłem i podawać.