luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Tanie dania w sezonie letnim

Pierogi z kaszą i serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne pierogi z Lubelszczyzny

Pierogi z kaszą i serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z kaszą i serem

 

  • ciasto
  • 450 g mąki
  • 300 ml wrzątku
  • łyżka oleju
  • łyżeczka soli

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kaszą i serem
Aby przygotować smakowite pierogi z kaszą i serem należy:mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto. Kaszę ugotować w szkl osolonej wody, odstawić pod przykryciem aż do przestygnięcia. Wymieszać z serem jajkiem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto wałkować cienko. Lepić pierogi. Ugotować we wrzątku. Podawać ze śmietaną lub skwarkami i tłuszczem.
Pierogi z kaszą i serem
Etap 1
Pierogi z kaszą i serem
Etap 2