Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pierogi z kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pierogi z farszem z kiszonej kapusty i ziemniakami. Pierogi są bardzo smaczne o kwasowanym smaku dzięki kapuście.

Pierogi z kiszoną kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z kiszoną kapustą

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kiszoną kapustą
Farsz: Ziemniaki ugotować, potłuc i odstawić do ostygnięcia. Kapustę kiszoną ugotować , odcedzić i ostudzić. Zimną poszatkować i dodać do zimnych ziemniaków. Cebulę obrać, poszatkować i zeszklić na maśle , dodać do farszu doprawić do smaku i wymieszać. Ciasto: Z składników zagnieść ciasto , rozwałkować , pokroić na nieduże prostokąty. Każdy prostokąt lekko rozgniatać, nakładać po łyżeczce farszu i dobrze zlepić brzegi. Wrzucać partiami do gotującej się wody i gotować ok 5 minut od czasu wypłynięcia ich.Wyjąc je, odcedzić i przełożyć do naczynia. Ok 3-4 łyżki masła nastawić na ogniu sklarować i polać ugotowane pierogi .
Pierogi z kiszoną kapustą
Ziemniaki wymieszać z kapustą dodać cebulkę i doprawić.
Pierogi z kiszoną kapustą
Zagnieść ciasto , rozwałkować i pokroić na prostokąty
Pierogi z kiszoną kapustą
Każdy prostokąt lekko rozgniatać, nakładać po łyżeczce farszu i dobrze zlepić brzegi
Pierogi z kiszoną kapustą
Wrzucać partiami do gotującej się wody i gotować ok 5 minut od czasu wypłynięcia ich.Wyjąc je, odcedzić i przełożyć do naczynia. Ok 3-4 łyżki masła nastawić na ogniu sklarować i polać ugotowane pierogi .