gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Pierogi z kwaszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pierożki moje ulubione idealne na obiadek

Pierogi z kwaszonej kapusty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi z kwaszonej kapusty

 

 

  • Nadzienie
  • 80 dag kapusty kwaszonej
  • 5 dag cebuli
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Pierogi z kwaszonej kapusty
Kapustę gotować w bardzo małej ilości wody 30 minut i odparować. Cebulę obrać, pokrajać w drobną kostkę, usmażyć na jasnozłoty kolor. Kapustę miękką odcisnąć mocno, posiekać, dodać cebulę z tłuszczem - doprawić solą i pieprzem. Zagnieść wolne ciasto na pierogi - formować pierogi ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane wykładamy na półmisek, można polać tłuszczem.
Pierogi z kwaszonej kapusty
Etap 1
Pierogi z kwaszonej kapusty
Na kółeczka nakładamy przygotowane nadzienie
Pierogi z kwaszonej kapusty
Boki ciasta zlepiamy razem formujemy pieroga