Sposób przygotowania:
Pierogi z kwaszonej kapusty
Kapustę gotować w bardzo małej ilości wody 30 minut i odparować. Cebulę obrać, pokrajać w drobną kostkę, usmażyć na jasnozłoty kolor. Kapustę miękką odcisnąć mocno, posiekać, dodać cebulę z tłuszczem - doprawić solą i pieprzem. Zagnieść wolne ciasto na pierogi - formować pierogi ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane wykładamy na półmisek, można polać tłuszczem.
![Pierogi z kwaszonej kapusty Pierogi z kwaszonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-kwaszonej-kapusty-245851.jpg)
![Pierogi z kwaszonej kapusty Pierogi z kwaszonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-kwaszonej-kapusty-245852.jpg)
![Pierogi z kwaszonej kapusty Pierogi z kwaszonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-kwaszonej-kapusty-245853.jpg)