Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem
Farsz
1.Mięso i warzywa mielimy dwa razy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną drobno cebulę, sól, pieprz do smaku;
2.Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wody, dodajemy do farszu i dokładnie mieszamy;
Ciasto
1.Na stolnicę sypiemy mąkę, wbijamy żółtko, dodajemy masło, sól i wyrabiamy ciasto dodając po trochu ciepłej wody;
2.Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki, wykrawamy szklanką lub przyrządem do robienia pierogów kółka, nakładamy farsz i sklejamy pierogi;
3.Wrzucamy pierogi do osolonego wrzątku i gotujemy około 5 minut od wypłynięcia;
4.Podajemy z podsmażoną cebulą.
1.Mięso i warzywa mielimy dwa razy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną drobno cebulę, sól, pieprz do smaku;
2.Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wody, dodajemy do farszu i dokładnie mieszamy;
Ciasto
1.Na stolnicę sypiemy mąkę, wbijamy żółtko, dodajemy masło, sól i wyrabiamy ciasto dodając po trochu ciepłej wody;
2.Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki, wykrawamy szklanką lub przyrządem do robienia pierogów kółka, nakładamy farsz i sklejamy pierogi;
3.Wrzucamy pierogi do osolonego wrzątku i gotujemy około 5 minut od wypłynięcia;
4.Podajemy z podsmażoną cebulą.
msewka