Sposób przygotowania:
Pierogi z pieczarkami
Farsz: .1. Pieczarki obieramy, ścieramy na drobnej tarce 2. Cebulkę siekamy na drobną kosteczkę i podsmażamy razem z pieczarkami na oleju 3.Dodajemy przyprawy i zioła, podduszamy 5 min. pod przykryciem a potem kolejne 5 minut bez przykrycia by sok odparował. 4. Dodajemy do farszu bułkę tartą, mieszamy. Ciasto: 5.Wyrabiamy elastyczne ciasto, wodę dodajemy na raty. Odstawiamy na chwilkę. 6.Potem dzielimy na porcje, wałkujemy, wycinamy krązki szklanką i zlepiamy małe, zgrabne pierożki. 7.Odkładamy je na ściereczkę na chwilę a w tym czasie gotujemy wodę z solą i olejem. 8. Gotujemy partiami aż wypłyną na wierzch. 9. Podajemy gotowane z barszczykiem lub podsmażamy