lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierogi z rybą Nototenia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 40
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Musze powiedzieć , że pierogi wyszły o wyrafinowanym smaku . Troszkę pieprzne , troszkę czosnkowe ale najbardziej czuć rybkę.

Pierogi z rybą Nototenia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z rybą Nototenia

 

  • Nototenia 1.5 kg

 

 

 

 

  • sos hamburgerowy Develey 200 ml

 

  • Ciasto na pierogi:

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z rybą Nototenia
Zacznijmy od ryby: Rozmroziłam nototenie oskrobałam z łusek oczyściłam i oddzieliłam od ości Zmieliłam rybkę dwa razy przez średnie sitko . Włożyłam rybkę zmieloną na rozgrzany tłuszcz i smażyłam. Skropiłam sokiem z cytryny posoliłam popieprzyłam Czosnek sprasowałam i dodałam do ryby . Wlałam sos hamburgerowy Develey tak połowę czyli 200 ml. Mieszałam do odparowania sosu Ciasto na pierogi: Do miski wsypujemy mąkę pszenną i sól Zalewamy ciepła wodą. Dodajemy żółtka , jajo i miękkie masło. Wyrabiamy ciasto i wałkujemy . Szklanką wycinamy kółeczka. Nakładamy farsz rybny i zlepiamy palcami pierogi. Gotujemy je wyjmujemy odcedzamy i podsmażamy najbardziej lubię takie podsmażone .
Pierogi z rybą Nototenia
Rozmroziłam nototenie oskrobałam z łusek oczyściłam i oddzieliłam od ości
Pierogi z rybą Nototenia
Zmieliłam rybkę dwa razy przez średnie sitko . Włożyłam rybkę zmieloną na rozgrzany tłuszcz i smażyłam.
Pierogi z rybą Nototenia
Skropiłam sokiem z cytryny posoliłam popieprzyłam Czosnek sprasowałam i dodałam do ryby . Wlałam sos hamburgerowy Develey tak połowę czyli 200 ml. Mieszałam do odparowania sosu
Pierogi z rybą Nototenia
Ziasta na pierogi wycinałam kółka i kładlam farsz rybny zlepiałam.