Sposób przygotowania:
Pierogi z rybą Nototenia
Zacznijmy od ryby: Rozmroziłam nototenie oskrobałam z łusek oczyściłam i oddzieliłam od ości Zmieliłam rybkę dwa razy przez średnie sitko . Włożyłam rybkę zmieloną na rozgrzany tłuszcz i smażyłam. Skropiłam sokiem z cytryny posoliłam popieprzyłam Czosnek sprasowałam i dodałam do ryby . Wlałam sos hamburgerowy Develey tak połowę czyli 200 ml. Mieszałam do odparowania sosu Ciasto na pierogi: Do miski wsypujemy mąkę pszenną i sól Zalewamy ciepła wodą. Dodajemy żółtka , jajo i miękkie masło. Wyrabiamy ciasto i wałkujemy . Szklanką wycinamy kółeczka. Nakładamy farsz rybny i zlepiamy palcami pierogi. Gotujemy je wyjmujemy odcedzamy i podsmażamy najbardziej lubię takie podsmażone .