Sposób przygotowania:
Pierogi ze szpinakiem i białym serem
Farsz:
Cebule i czosnek drobniutko kroimy i szklimy, Następnie dodajemy drobno pokrojony w paseczki szpinak. Następnie razem wszystko blanszujemy, a gdy nam wszystko ostygnie dodajemy do szpinaku taką samą ilość pokruszonego białego sera. Doprawiamy sola i pieprzem.
Ciasto: '
UWAGA! Uważamy aby podczas wlewania wrzątku nie ścięło nam sie jajko. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i zostawiamy do wystygnięcia na 20 minut. Najlepiej będzie gdy ciasto przykryjemy ściereczką aby nie obeschło.
Gdy ciasto nam ostygnie rozwałkowujemy go a następnie wybijamy szklanką kółka. Do kółek wkładamy nasz farsz zaklejamy i GOTOWE!
Tak przygotowane gotujemy w osolonym wrzątku.
Cebule i czosnek drobniutko kroimy i szklimy, Następnie dodajemy drobno pokrojony w paseczki szpinak. Następnie razem wszystko blanszujemy, a gdy nam wszystko ostygnie dodajemy do szpinaku taką samą ilość pokruszonego białego sera. Doprawiamy sola i pieprzem.
Ciasto: '
UWAGA! Uważamy aby podczas wlewania wrzątku nie ścięło nam sie jajko. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i zostawiamy do wystygnięcia na 20 minut. Najlepiej będzie gdy ciasto przykryjemy ściereczką aby nie obeschło.
Gdy ciasto nam ostygnie rozwałkowujemy go a następnie wybijamy szklanką kółka. Do kółek wkładamy nasz farsz zaklejamy i GOTOWE!
Tak przygotowane gotujemy w osolonym wrzątku.