Sposób przygotowania:
Pierożki pieczone z pieczarkami
Pierwsze co to robimy farsz,kroimy cebulę w kostkę,roztapiamy masło z oliwą,smażymy cebulę,następnie kroimy pieczarki lub ścieramy na grubej tarce,ja robie pół na pół.Dodajemy do szklistej cebuli i smażymy dopóki płyn z pieczarek nie odparuje,dodajemy magi sól i pieprz.Drożdże zalewamy ciepłym mlekiem i dodajemy cukier i trzy łyżki mąki obojętne jakiej.Mąki przesiewamy,dodajemy sól i mieszamy następnie dodajemy wyrośnięte drożdże i oliwę i tyle wody ile wchłonie ciasto,przy wyrabianiu ma odchodzić od ręki(ja zazwyczaj dodaję jeszcze oliwy i podsypuję mąką)Ciasto musi postać ze 30 min.aż wyrośnie.Następnie rozwałkujemy placek i wykrajemy szklanką krążki ja robie to dużą szklanką.Na krążki nakładamy farsz,zanim nakładam krążki również rozwałkuję troszkę:)Robimy pierożki i pieczemy 20 min w temp.200 c.