Sposób przygotowania:
Pierożki półfrancuskie z serem
Przygotowanie:
Przygotować ciasto wg przepisu " Wieńce z kruszonką",z dodatkiem śmietany.Przyrządzić nadzienie : ser utrzeć z żółtkiem i cukrem.Ciasto rozwałkować i wykroić szklanką krążki.Każdy krążek posmarować nadzieniem,złożyć na pół,przycisnąć brzegi i przenieść na posmarowaną tłuszczem blachę.Posmarować rozmąconym jajkiem i piec w bardzo gorącym piekarniku (250-300s.c) około 30 minut.
Przygotować ciasto wg przepisu " Wieńce z kruszonką",z dodatkiem śmietany.Przyrządzić nadzienie : ser utrzeć z żółtkiem i cukrem.Ciasto rozwałkować i wykroić szklanką krążki.Każdy krążek posmarować nadzieniem,złożyć na pół,przycisnąć brzegi i przenieść na posmarowaną tłuszczem blachę.Posmarować rozmąconym jajkiem i piec w bardzo gorącym piekarniku (250-300s.c) około 30 minut.