iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pierożki włoskie

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Te pierogi są inne w smaku niż tradycyjne. Takie robi często moja siostra zamieniając składniki. Nie trzeba do nich żadnych dodatków.

Pierożki włoskie

Składniki:

Pierożki włoskie

 

Sposób przygotowania:

Pierożki włoskie
Z mąki 3 jajek, soli zagniatamy ciasto, wstawiamy do lodówki. W tym czasie należy wysmażyć na maśle pieczarki z posiekaną cebulą, czosnkiem oraz pokrojonym w kostkę boczkiem, solimy, pieprzymy i dokładamy starty na tarce ser. oraz jajko, wyrabiamy masę. Ciasto należy podzielić na 4 części i każde rozwałkować, na każdy placek należy kłaść porcje farszu w średnich odstępach, na to nakładamy namoczony lekko drugi placek, i dociskamy ciasto między farszem, kroimy na kwadraty i zawijamy brzegi, gotujemy w słonej wodzie do czasu wypłynięcia na powierzchnię.