mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Pierożki z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne pierożki z warzywami.

Pierożki z warzywami

Składniki:

Pierożki z warzywami

 

  • 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 7 pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 puszki fasoli
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • olej
  • 1/2 puszki groszku
  • 1 żółtko
  • 150 g startego sera żółtego
  • curry
  • oregano
  • bazylia
  • majeranek
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pierożki z warzywami
Składniki na sos- śmietanę, musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać razem. Cebulę natomiast posiekać i podsmażyć. Warzywa oraz grzyby pokroić i połączyć wraz z fasolą, kukurydzą oraz groszkiem. Przyprawić curry, pieprzem, oregano, bazylią , majerankiem. Następnie ciasto podzielić na kwadraty i posmarować żółtkiem. Nałożyć farsz oraz ser żółty.  Złożyć w prostokąty. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Następnie polać przygotowanym wcześniej sosem.