moniczkaaa_a

moniczkaaa_a

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Piers indycza w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne miesko na dania świąteczne lub jako dodatek do kanapki :)

Piers indycza w ziołach

Składniki:

Piers indycza w ziołach

 

 

  • 1 filet z indyka
  • 3 ząbki czosnek
  • majeranek
  • zioła prowansalkie Prymat
  • Sól
  • bazylia otarta Prymat
  • rozmaryn
  • 4 łyżki oliwa lub olej

 

Sposób przygotowania:

Piers indycza w ziołach
Pierś nacieramy przyprawami oraz solą, następnie przewiązujemy mięso na około sznurkiem ( np. dratwą). Wówczas układamy na niej pokrojone ząbki czosnku. Wkładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy ok 50-60 minut. Mięso możemy podawać na ciepło w pokrojone grubsze kromeczki jako dodatek do obiadu lub na zimno jako dodatek do kanapek.

Tagi:

zioła indyk