alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Pierś w migdałach i pomidorowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Aromatyczne i smaczne danie w sosie pomidorowym .

Pierś w migdałach i pomidorowym sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś w migdałach i pomidorowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Pierś w migdałach i pomidorowym sosie
Piersi oczyścić, przekroić na pół i lekko rozbić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z migdałami. Piersi zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce z migdałami. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Na patelni rozgrzać olej dodać drobno pokrojoną cebulę, lekko zeszklić i dodać drobno pokrojony czosnek. Chwilkę podsmażać cały czas mieszając. Dodać pomidory z puszki i zagotować. Sos doprawić do smaku. Przelać sos do naczynia do zapiekania, ułożyć usmażone piersi. Na każdej piersi położyć plasterek pomidora i mozzarelli. Oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do rozpuszczenia się mozzarelli. Podajemy z makaronem lub ryżem.
Pierś w migdałach i pomidorowym sosie
oczyścić piersi lekko rozbic i doprawić do smaku
Pierś w migdałach i pomidorowym sosie
piersi opanierować i usmażyć z dwóch stron
Pierś w migdałach i pomidorowym sosie
piersi ułożyć na sosie pomidorowym dodać pomidor ser
Pierś w migdałach i pomidorowym sosie
włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać do rozpuszczenia się mozzarelli